вторник, 1 март 2011 г.

Жестокостта към животните- чувстваш ли се по силен когато нараняваш слабите?

    Всеки ден ставаме свидетели на жестокост проявена  от хора към животни. Когато нараниш по-слаб от теб, това кара ли  те да се чувстваш силен? Кара ли те да изпитваш щастие, гледайки чуждата болка? Ако докато четеш това, в главата ти изниква думичката "да"- е ти не си човек! Ти си жалко същество, страдащо от тежко психическо и поведенческо разтройство. Казвам това и заставам зад думите си!
    Човек отряза четирите лапи на кучето Мима, човек обеси куче и го остави цял ден да виси от мост на магистрала Тракия, човек души куче с найлонов чувал, после го би с метална тръба, а накрая отне живота му с брадва....Това ли са "хората", с които живеем? Това ли са "хората", които водят децата си заедно с нашите в парка? Е, аз не искам да живея в среда с тези "хора". Помисли си- утре този "човек" може да размаже главата на детето ти с тухла, защото се е сдърпало с неговото дете! Мислиш си: "Едно е куче, друго е дете". А знаеш ли, че всички сериини убийци са започнали с малтреиране на животни? Искаш ли детето ти да отрасне в среда от страх и насилие? Е, аз твърдо не искам!
Ще кажете, че и уличните кучета проявяват агресия към хората....ами да, и мен да са ме ритали и пребивали хора и аз ще проявявам агресия, а вие? Но кучето е агресивно когато го е страх или е гладно. Защо "Екоравновесие" не си свърши работата? Бездомниците ще продължат да се множат докато процесните хора не приберат всички кучета, до едно, за да ги кастрират....когато това стане драги мой бездомните кучета, с всяка изминала година, ще стават все по-малко, докато накрая няма да остане нито едно! Когато хората разберат, че домашния любимец не е вещ, и спрат да ги изхвърлят на улицата....
    Агресия казвате....защо не ви чух дума да обелите за полицая организирал кучешки боеве? Защо този полицай все още е "пазител на реда"? Обединявате се срещу уличните нещастници, но не разбирате, че проблемът е другаде. Защо не попитате г-жа Фъндъкова къде отиват вашите данъци? И да попитате-отговор няма да получите!
    Странно същество е българина. Винаги ме е учудвало как можеш да събереш хиляди хора "против нещо", ако ще и "против една банонова обелка", но никога "за". Защо не попитате тези, за които дадохте гласа си на изборите кога ще имаме сигурност? Кога няма да има "хора", които да стрелят с пушките си по животни, когато нашите деца са там? И това няма да попитате....
    Жалко, мили мой, много жалко....

    Поклон пред всички, които се грижат за "пумиярите"! Поклон на всички организации,чиято цел е да помагат на животни в беда! Поклон и на всеки от вас, който е подал ръка на животно в нужда! Поклон приятели! И не се отчайвайте, някога ще постигнем нашата цел! Ние с вас знаем, че тези отритнати от обществото създания, никога няма да ни наранят, винаги ще бъдат там, когато имаме нужда. Няма по-благодарен поглед от този на животно, на което е помогнато в беда.





    Не ме е страх от животните, страх ме е от Хищника- "човека"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар